Gourmet

LOBSTER CREPES AND PINE TREE SAUCE

Print
PDF

INGREDIENTS:

  • 10 plain crepes
  • 300 gr. boiled lobster meat
  • 2 ½ tea cups cheese cream
  • 3 tea cups pine tree seeds
  • 6 baked peppers finely slides
  • ½ tea cup Parmesan cheese
  • 7 tbsp butter
  • 3 tbsp olive oil
  • 1 chopped onion
  • Salt, pepper

PREPARATION:

Preparing the sauce: Blend well ½ pine tree seeds, add crème cheese and half slides peppers, mix until thickened. Heat the butter and the olive oil in pan and sauté the onion. Add all slides peppers, the lobster, pine tree seeds salt and pepper to taste, mix and allow to coll. Filled and roll the crepes “DOLANO FOOD” with 1-2 tbsp. mix. the filled crepes on oiled plate, cover it with Grated cheese and baked in a preheated moderate oven 200˚C, approx. 12-15 min. Served hot.

SEAFOOD CREPES

Print
PDF

INGREDIENTS:

  • 10 plain crepes
  • 300 gr. Fish fillet
  • 250 gr. shrimp
  • 125 gr. frozen meet of lobster
  • 1 cup water
  • ½ glass white wine
  • 1 small onion
  • ¼ cup butter
  • 3 tbsp wheat flour
  • ½ cup cheese cream (no more)
  • Salt, pepper
  • 3 spring onion
  • 2 tbsp butter
  • 2 tbsp chopped parsley
  • 3 tbsp bread crumbs
  • ½ cup grated cheese

PREPARATION:

First clear the shrimps. Put in pot the water, wine, onion and the shrimps to boiled approx 20 min. Melt the butter in saucepan over medium low heat together with the wheat flour approx 1 min. add the sauce of the boiled shrimps until thickened. Add the crème cheese, salt, pepper and mix well until thickened sauce. In pot melt the other part of butter and sauté the onion add the seafood with the sauce. Filled and roll the crepes “DOLANO FOOD” with 1-2 tbsp. mix. Place the filled crepes on plate, cover it with mix of parsley, bread crumbs and the cheese and baked in a preheated moderate oven 200˚C, approx. 10 – 12 min. Served hot with white wine.

CREPES “SURPRISE” WITH TOMATO SAUCE

Print
PDF

INGREDIENTS:

  • 10 plain crepes
  • 200 gr. tortellini filled with hum
  • 250 ml. cheese crème
  • 15 dried tomatoes
  • 1 tbsp olive oil
  • Salt, pepper (to taste)

FOR SAUCE:

  • 600 ml. béchamel
  • 200 ml. crème cheese
  • 80 g. butter
  • 90 g. Parmesan cheese
  • 80 g. Emental cheese
  • salt

PREPARATION:

Place the dried tomatoes in water approx 5 min. chopped and blend it, add 1 tbsp olive oil. Prepare the sauce: mix the crème cheese, grated Parmesan Cheese in lukewarm béchamel at the last adds the butter to melt and mix well and the sauce is ready. Boiled is salt water the tortellini approx 7 min. and mix with crème cheese, the sauce of blend tomatoes, salt and pepper. Place the mixture in each crepes “DOLANO FOOD” tortellini and folded in two and roll. Put lot mixture until it spilled out of crepe. Place the filled crepes on oiled plate, cover it with sauce and baked in a preheated moderate oven 200˚C, approx. 10 – 12 min.

Αλμυρές Κρέπες ’’Φαντασία’’

Print
PDF
There are no translations available.

Συνοδέψτε με κόκκινο κρασσί.

Υλικά

  • 10 κρέπες
  • 8 ντοματίνια
  • 10 φέτες παβέ χωρίς πιπέρι ή σαλάμι αέρος.
  • 300 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 1 μικρό μαρούλι
  • 2 κούπες κόκκινο λάχανο
  • 4 ελιές μαύρες
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Κόψτε στα τέσσερα τα ντοματίνια και αλατίστε τα ελαφρά. Ψιλοκόψτε το μαρούλι και το κόκκινο λάχανο Αφαιρέστε το κουκούτσι από τις ελιές και κόψτε τις σε λεπτές φέτες. Καλύψτε την μισή πλευρά της κάθε κρέπας Dolano food με την μισή ποσότητα κασέρι. Μοιράστε το μαρούλι, το κόκκινο λάχανο και τις ελιές στις κρέπες, καλύπτοντας το κασέρι που μόλις βάλατε. Κλείστε τις στα 2 μαντηλάκι ή ρολό και τοποθετήστε τις σε ένα αντικολλητικό ταψάκι. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10-12 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει το κασέρι. Σερβίρετέ τις ζεστές με μια κουταλιά ρώσικη σαλάτα.