Αλμυρές

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ αλμυρές γεύσεις

Εκτύπωση
PDF

Οι κρέπες ανήκουν στα φαγητά που μπορείτε να κάνετε άπειρους συνδυασμούς.

Η Dolano food φροντίζει για σας και σας φτιάχνει τα καλύτερα φύλλα κρέπας

Διαλέξτε από τις παρακάτω ποικιλίες τυριών – αλλαντικών για να δημιουργήσετε τη δική σας γευστική ιδέα συμπληρώνοντας εάν επιθυμείτε και με άλλα υλικά της επιλογής σας.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ  για ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ αλμυρές γεύσειςΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΟΥΜΕ

  • ΓΚΟΥΝΤΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ
  • ΕΜΕΝΤΑΛ
  • ΜΙΛΕΝΤΑΛ
  • ΕΝΤΑΜ
  • ΚΑΣΣΕΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
  • ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΙΤΑΛΙΑΣ
  • ΜΠΟΚΟΝΤΣΙΝΙ
  • ΦΙΝΑ διαίτης
  • ΓΚΟΥΝΤΑ διαίτης
  • ΜΙΛΝΕΡ
  • ΜΠΡΙ
  • ΦΕΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
  • ΤΕΛΕΜΕΣ
  • ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΡΗΤΗΣ
  • ΜΑΝΟΥΡΙ
  • ΧΑΛΟΥΜΙ ΚΥΠΡΟΥ
  • ΓΚΙΖΑ
  • ΜΥΖΗΘΡΑ ΝΩΠΗ
  • ΛΑΔΟΤΗΡΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
  • ΠΕΚΟΡΙΝΟ
  • ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟΥ
  • ΡΕΓΚΑΤΟ
  • ΓΚΡΑΝΑ
  • ΣΑΜΣΟΕ
  • ΡΙΚΟΤΑ
  • ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ
  • ΡΟΚΦΟΡ
  • ΓΚΟΡΓΚΟΝΖΟΛΑ
  • ΡΕΓΚΑΤΟ ΙΤΑΛΙΑΣ
  • ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • ΓΡΑΒΙΕΡΑ-ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ
  • ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΟΥΜΕ

  • ΖΑΜΠΟΝ
  • ΖΑΜΠΟΝ ΦΟΥΑ
  • ΜΠΕΪΚΟΝ
  • ΧΟΙΡΙΝΗ ΩΜΟΠΛΑΤΗ
  • ΣΠΑΛΑ ΒΟΔΙΝΗ
  • ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΦΕΤΕΣ
  • ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΦΙΛΕΤΟ ΦΕΤΕΣ
  • ΠΑΡΙΖΑ
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΙ
  • ΣΑΛΑΜΙ ΕΛΙΑΣ
  • ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ
  • ΠΕΠΕΡΟΝΕ
  • ΠΡΟΣΟΥΤΟ
  • ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ
  • ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ
  • ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ (ΨΗΤΟ-ΒΡΑΣΤΟ) ΤΡΙΜΜΑ
  • ΠΑΒΕ
  • ΠΑΣΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ
  • ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
  • ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΧΟΙΡΙΝΟΥ
  • ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ
  • ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ FOUANTRE ΦΕΤΕΣ
  • ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ FOUANTRE ΦΕΤΕΣ
  • ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΗΤΟ FOUANTRE ΦΕΤΕΣ

Κρέπες Με Κοτόπουλο

Εκτύπωση
PDF

(νόστιμη ,ζεστή)

ΥΛΙΚΑ

  • 10 φύλλα κρέπας
  • 1 στήθος κοτόπουλο
  • 350 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
  • λίγο μαϊντανό
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι και πιπέρι
  • λίγο βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε το κοτόπουλο, το στραγγίζετε και το ψιλοκόβετε. Βάζετε σε μια κατσαρόλα λίγο βούτυρο να κάψει σε σιγανή φωτιά και προσθέτετε το κοτόπουλο, τον μαϊντανό, 150 γρ.γραβιέρα, το ζωμό του κοτόπουλου, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά έως ότου να δέσει και στεγνώσει το μείγμα. Κατόπιν γεμίζετε τις έτοιμες κρέπες Dolano food με 1-2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα. Τις τυλίγετε σε ρολά και τις βάζετε σε ένα πυρέξ ή ταψί που το έχετε αλείψει με λίγο βούτυρο. Τέλος πασπαλίζετε τις κρέπες με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 12-15 λεπτά περίπου.

Κρέπες Ελληνικές (Τηγανιτές)

Εκτύπωση
PDF

(τραγανή)

ΥΛΙΚΑ

  • 10 φύλλα κρέπας
  • 1 αυγό χτυπημένο για το κλείσιμο της κρέπας
  • λάδι για τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 2 λωρίδες μπέικον σε κομματάκια (προαιρετικά)
  • 3 κουταλιές λάδι
  • 1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 κούπα μανιτάρια σε φετάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. τυρί edam
  • 200 γρ. τυρί φέτα μαλακιά
  • 1/2 κούπα ελιές σε φετάκα
  • 1/2 κούπα τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  • 3 κουταλιές λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 400 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 3 κουταλιές βασιλικό ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα ελιές γεμιστές με κόκκινη πιπεριά και μαύρες ελιές σε φετάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20΄λεπτά, να δέσει μέχρι να στεγνώσει. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σ' ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον και το στραγγίζουμε τοποθετώντας το σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το λάδι και τηγανίζουμε την πιπεριά. Την βγάζουμε από το λάδι και την ξεφλουδίζουμε. Στο τηγάνι με το λάδι, ρίχνουμε και σοτάρουμε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Χτυπάμε την πιπεριά στο μπλέντερ με το τυρί, να ενωθούν. Ρίχνουμε κι ανακατεύουμε τις ελιές, την κεφαλογραβιέρα , το edam , τα σοταρισμένα υλικά με το λάδι τους και πιπέρι. Το μείγμα πρέπει να είναι μαλακό. Αλείφουμε την περιφέρεια μιας κρέπας Dolano food με λίγο από το χτυπημένο αυγό και βάζουμε στη μια πλευρά της μια-δυο κουταλιές από το μείγμα. Την κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και την πιέζουμε να πλατύνει και να κολλήσουν οι άκρες στην περιφέρεια. Αλείφουμε πάλι την περιφέρεια του μισοφέγγαρου με λίγο αυγό και το διπλώνουμε στα δύο να σχηματιστεί τρίγωνο. Πιέζουμε τη βάση του τριγώνου να κολλήσει. Τηγανίζουμε τα τρίγωνα σε καυτό λάδι, να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Μοιράζουμε τη σάλτσα σε ζεστά πιάτα και βάζουμε δύο κρέπες στον καθένα. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

Κρέπες με Σπανάκι και Φέτα

Εκτύπωση
PDF

(νόστιμη ,ζεστή)

Υλικά

  • 10 κρέπες

Γέμιση

  • 500 γρ. σπανάκι
  • 200 γρ. τριμμένη φέτα σκληρή
  • 100 γρ. τριμμένο τυρί gouda
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
  • τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
  • βούτυρο για το ταψί

 

Εκτέλεση

Πλένετε καλά το σπανάκι, αφαιρείτε τα χοντρά κοτσάνια και το ζεματάτε για 7 - 8 λεπτά. Προσθέτετε μπόλικο κρύο νερό και το στραγγίζετε πολύ καλά. Το πιέζετε με τα χέρια σας να φύγει το νερό τελείως και το βάζετε σε κατσαρόλα με το βούτυρο και το μαγειρεύετε για 4 - 5 λεπτά. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, και το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνετε. Μαγειρεύετε ακόμη μερικά λεπτά και απομακρύνετε από τη φωτιά.
Μόλις κρυώσει λίγο το μείγμα προσθέτετε τη τριμμένη  φέτα.
Γεμίζετε τις έτοιμες κρέπες Dolano food με το σπανάκι ως εξής. Παίρνετε με ένα κουτάλι μια ποσότητα σπανακιού και το απλώνετε πάνω στην κρέπα. Τυλίγετε την κρέπα σε ρολό και την τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί με την άκρη της προς τα κάτω για να μην ξετυλιχτεί. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Πασπαλίζετε τις κρέπες με το τριμμένο gouda και ραντίζετε με το λιωμένο βούτυρο. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 12-15΄μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σερβίρονται ζεστές.

Κρέπες Λαχανικών-Vegetarian

Εκτύπωση
PDF

Για light γεύσεις .

ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΥΡΙ.

Κρέπες Λαχανικών-VegetarianΥΛΙΚΑ

  • 10 Φύλλα κρέπας

Γέμιση

  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 30 g. Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 170 g. λάχανο ψιλοκομμένο
  • 115 gr. πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κουτ. γλυκού άνηθο
  • 3 ντομάτες ψιλοκομμένες σε κύβους
  • 250 gr ρεγκάτο τριμμένο
  • αλάτι – πιπέρι λευκό
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε λίγο τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το πράσο, το καρότο και τέλος το λάχανο. Αφού το κατεβάσουμε από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει και προσθέτουμε το ρεγκάτο, τον άνηθο ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. 2. Βάζουμε σε κάθε κρέπα Dolano food 3 κουταλιές από το μείγμα και το τυλίγουμε σε ρολό. 3. Τις βάζουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ και ρίχνουμε από πάνω την ντομάτα. 4. Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 20 λεπτά.