Αλμυρές

Κρέπες Σουφλέ

Print
PDF
There are no translations available.

ΥΛΙΚΑ

  • 10 Φύλλα κρέπας

Για το μείγμα

  • 4 αβγά 100 γραμ. έμμενταλ, τριμμένο
  • 1 πατάτα, βρασμένη, πολτοποιημένη
  • λίγο τριμμένο μπαχάρι αλάτι, πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • κόκκους πιπεριού,
  • κόκκινου πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε το μείγμα του σουφλέ, χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτουμε τους κρόκους, χτυπημένους, το έμμενταλ, την πατάτα, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, ώστε να ενωθούν τα υλικά. Βάζουμε σε κάθε έτοιμη κρέπα Dolano food 2-3 κουταλιές από το μείγμα του σουφλέ και τις τυλίγουμε ρολό. Στη συνέχεια, τις βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε αμέσως.

CANNELLONI CREPE WITH MINCED MEAT

Print
PDF

08-smallINGREDIENTS:

  • 10 plain crepes

FILLING:

  • 1 kg. minced meat
  • 1 chopped onion
  • 1 pack. or 2 fresh diced chopped tomatoes
  • 2 cloves chopped garlic
  • 1 cup grated Parmesan
  • Salt, pepper
  • ½ glass oil

BÉCHAMEL DRESSING:

  • 600 gr. milk
  • 6 tbsp. wheat flour
  • 3 tbsp. butter
  • 2 eggs
  • ½ cup grated Parmesan

PREPARATION:

Heat the butter in small pot on medium high heat and saute the onion add minced meat, tomatoes, garlic, salt, pepper. When the mix is cool add a cheese. Prepare béchamel dressing: Add 1/3 of milk and butter to heat in pot. Stir flour in cold milk and mix with hot milk until becomes cream and allowed to cool, add the eggs and cheese. Filled and roll the crepes “DOLANO FOOD” with 3 tbsp. mix. Place the filled crepes on oiled plate, cover it with béchamel dressing, and baked it in a preheated moderate oven, 180 - 200˚C approx 20 - 30 min.

Κρέπες με Κιμά και Μανιτάρια σε Κόκκινη Σάλτσα

Print
PDF
There are no translations available.

(νόστιμη ,παραδοσιακή)

Υλικά

  • 10 Φύλλα κρέπας

Υλικά για την γέμιση

  • 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια μικρή
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 150 γρ. τυρί τριμμένο ρεγκάτο
  • αλάτι, πιπέρι, κύμινο ή μπαχάρι

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε την γέμιση. Κόβουμε τα μανιτάρια στα τέσσερα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σε αυτό τσιγαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κομμένα μανιτάρια. Προσθέτουμε τον κιμά, τα μπαχαρικά και τα ντοματάκια και τα αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά έως ότου στεγνώσουν τα υγρά του τελείως. Σε κάθε έτοιμη κρέπα Dolano food βάζουμε λίγο από την γέμιση του κιμά στην άκρη της και την τυλίγουμε σε ρολό. Τις στρώνουμε δίπλα δίπλα σε ένα πυρέξ και τις πασπαλίζουμε με το ρεγκάτο. Τις ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς 10-12’ και τις σερβίρουμε κατά προτίμηση ζεστές.

Κρέπες Αλά Γκρέκα

Print
PDF
There are no translations available.

(ιδιαίτερες, παραδοσιακές )

Κρέπες Αλά ΓκρέκαΥλικά

  • 10 φύλλα κρέπας
  • 11 φέτες σαλάμι αέρος Θάσου Υφαντής
  • 80 g. τριμμένο τυρί ένταμ 55 g.
  • ψιλοκομμένες μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσι)
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • 2 κουταλιές σούπας κέτσαπ
  • 55 g. τριμμένη φέτα

Εκτέλεση

Σε μπολ ανακατεύετε το σαλάμι ψιλοκομμένο, το ένταμ, τη μουστάρδα, το κέτσαπ και τη φέτα. Απλώνετε το μείγμα πάνω στις μισές κρέπες Dolano food, καλύπτοντας καλά με τις υπόλοιπες. Τυλίγετε το κάθε "σάντουιτς" σε σφιχτό ρολό, τυλίγετε σε μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Τοποθετείτε τα κομμάτια με το άνοιγμα προς τα κάτω, σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στους 200 βαθμούς, για 10 λεπτά.

CREPE FILLED WITH DELICATESSEN

Print
PDF

INGREDIENTS:

  • 10 plain crepes
  • 1 chopped small onion
  • 1 green pepper
  • 1 cup white wine
  • 4 stripes of bacon – chopped
  • 70 gr. chopped prosciutto hum
  • 50 gr. sausage
  • 50 gr. prosciutto Parma
  • 70 gr. sausage pariza
  • 60 gr. smoked cheese
  • fresh grated pepper
  • chopped parsley

PREPARATION:

Heat little olive oil in small, Teflon pot, on low heat and sauté the onion, green pepper, bacon. Add all ingredients chopped on small paces. Extinguish with wine add the smoked cheese and low the heat. Filled and roll the crepes “DOLANO FOOD” with 3 tbsp. mix. Place the filled crepes on oiled plate, and baked it in a preheated moderate oven, 180 - 200˚C approx 20 - 30 min.