Κρύες

Κρέπες με Γαρίδες

Εκτύπωση
PDF

Θαλασσινό-Καλοκαιρινό-Κρύο

Πιάτο Πρωτότυπο-Γρήγορο-Εύκολο

Υλικά

  • 10 φύλλα κρέπας
  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. μικρές γαρίδες, βρασμένες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες (κρατήστε μερικές για το γαρνίρισμα).
  • αλάτι, πιπέρι
  • μερικά φύλλα ρόκας (απαραίτητα).

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμειγνύετε όλα τα υλικά για τη γέμιση. Βάζετε μερικές γαρίδες στην άκρη για το γαρνίρισμα .Βάζετε γέμιση στις κρέπες Dolano food και τις διπλώνετε 2 φορές να πάρουν σχήμα μαντηλάκι. Γαρνίρετε με τις υπόλοιπες γαρίδες τα φύλλα ρόκας και σερβίρετε .

Κρέπες με Καπνιστό Σολομο και Τυρί Philadelphia

Εκτύπωση
PDF

’’Ξεχωριστή Γεύση’’ (Γρήγορη,Εύκολη)

Υλικά

  • 10 Φύλλα κρέπας
  • 300 γραμμάρια Philadelphia
  • 250 γραμμάρια καπνιστό σολομό

Εκτέλεση

Γεμίζουμε κάθε κρέπα Dolano food με 30 γραμμάρια Philadelphia και προσθέτουμε 25 γραμμάρια καπνιστό σολομό τον οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Κλείνουμε την κρέπα στα τέσσερα και την σερβίρουμε.

Κρέπες Με Καπνιστό Σολομό και Πατάτα

Εκτύπωση
PDF

Άλλη μια Πρόταση Κρύα από την Dolano food, Άλλη μια Ιδιαίτερη Γεύση.

Υλικά

  • 10 φύλλα κρέπας
  • 3 πατάτες καθαρισμένες
  • 10 φέτες καπνιστό σολομό
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • αλάτι ,πιπέρι
  • λίγα κλωναράκια μαϊντανού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για περίπου 20 λεπτά και στη συνεχεία τις κόβουμε κομματάκια και αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τις πατάτες με το πράσο και τη μαγιονέζα ανακατεύοντας ελαφρά. Τοποθετούμε τις φέτες σολομού πάνω σε όλη την επιφάνεια κάθε μιας κρέπας Dolano food και προσθέτουμε από το μείγμα που φτιάξαμε .Τυλίγουμε τις κρέπες ρόλο ,γαρνίρουμε με κλωναράκια μαϊντανού και σερβίρουμε.

Κρέπες Κρύες με Τόνο & Μαγιονέζα

Εκτύπωση
PDF

’’Φτιάξτε Πολλές Θα Εξαφανιστούν’’

Υλικά

  • 10 Φύλλα κρέπας
  • 250 γραμμάρια τόνο rio marre σε νερό
  • 300 γραμμάρια μαγιονέζα
  • 100 γραμμάρια καλαμπόκι
  • λίγο τριμμένο καρότο
  • λίγο ψιλοκομμένο άνηθο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τον τόνο (αφού τον έχουμε στραγγίξει πολύ καλά να βγάλει όλο το νερό και τον έχουμε θρυμματίσει) με τη μαγιονέζα ,το καρότο και το καλαμπόκι. Πασπαλίζουμε το μείγμα με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα για καλύτερα γευστικά αποτελέσματα. Απλώνουμε στα φύλλα κρέπας από 2 κ. σ. γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΟΡΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΤΕ ΦΥΛΛΑ ΚΡΕΠΑΣ Dolano food ΜΕ ΣΑΛΑΤΑ ΚΗΠΟΥΡΟΥ (ΦΑΡΜΑΣ) ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ 1 ΦΕΤΑ ΖΑΜΠΟΝ

Κρέπες με Παντζάρια «Σταγόνες Δροσιάς»

Εκτύπωση
PDF

ΥΛΙΚΑ

  • 10 φύλλα κρέπας
  • 1 ξυνόμηλο τριμμένο
  • 1 χούφτα καρύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 2 κ.σ. λάδι
  • ½ κιλό γιαούρτι
  • 200 g. μαγιονέζα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναμιγνύουμε τα παντζάρια, το μήλο, το καρύδι με το γιαούρτι και προσθέτουμε το σκόρδο αφού το έχουμε πολτοποιήσει με το λάδι και το ξίδι. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα να δέσει. Γεμίζετε κάθε φύλλο κρέπας Dolano food με 2 κουταλιές από το μείγμα, τις τυλίγετε ρολό και σερβίρετε.