Κρύες

CREPES FILLED WITH SHRIMPS

Print
PDF

INGREDIENTS:

  • 10 plain crepes
  • 200 gr. mayonnaise
  • ½ cup yoghurt
  • 1 tbsp mustard
  • 2 tbsp brandy
  • 1 chopped dill
  • 400 gr. small shrimps (boiled and chopped)
  • Salt, pepper
  • Several sheets roka

PREPARATION:

In a bowl mix all ingredients for filled, you need little shrimp for garnish. Filled the crepes “DOLANO FOOD” and folded on two. Served cold and garnish with shrimps and roka.

CREPES FILLED WITH SMOKED SALMON AND PHILADELPHIA CHEESE

Print
PDF

INGREDIENTS:

  • 10 plain crepes
  • 300 gr. “Philadelphia” cheese
  • 250 gr. smoked salmon

PREPARATION:

Filed each ready crepe “DOLANO FOOD” with 30 gr. “Philadelphia” cheese, 25 gr. smoked chopped salmon. Close the crepe at four and served.

CREPES FILLED WITH SMOKED SALMON AND POTATO

Print
PDF

INGREDIENTS:

  • 10 plain crepes
  • 3 clear boiled potatoes
  • 10 stripes smoked salmon
  • 1 leek cut on rolls
  • 200 gr. mayonnaise
  • Salt, pepper
  • 15 sprigs parsley (for garnish)

PREPARATION:

Boiled the potatoes approx 20 min in salt water and chopped. In bowl mix the potatoes, leek, and mayonnaise. Place stripes smoked salmon in crepes “DOLANO FOOD” and mixture. Roll the crepe, garnish with parsley sprigs an served.

COLD CREPES FILLED WITH TUNA FISH AND MAYONNAISE

Print
PDF

INGREDIENTS:

  • 10 plain crepes
  • 250 gr. tuna fish “RIO MARE” in water
  • 300 gr. mayonnaise
  • 100 gr. corn
  • Little grated carrot
  • Little dill

PREPARATION:

In bowl mix the tuna fish, mayonnaise, carrot and the corn, sprinkle with little dill. Put the mixture in refrigerator approx 1 hour. Place in each crepe “DOLANO FOOD” 2 tbsp of the mixture, roll and served.

Κρέπες με Παντζάρια «Σταγόνες Δροσιάς»

Print
PDF
There are no translations available.

ΥΛΙΚΑ

  • 10 φύλλα κρέπας
  • 1 ξυνόμηλο τριμμένο
  • 1 χούφτα καρύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 2 κ.σ. λάδι
  • ½ κιλό γιαούρτι
  • 200 g. μαγιονέζα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναμιγνύουμε τα παντζάρια, το μήλο, το καρύδι με το γιαούρτι και προσθέτουμε το σκόρδο αφού το έχουμε πολτοποιήσει με το λάδι και το ξίδι. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα να δέσει. Γεμίζετε κάθε φύλλο κρέπας Dolano food με 2 κουταλιές από το μείγμα, τις τυλίγετε ρολό και σερβίρετε.