Gourmet

Κρέπα Αστακού Με Σάλτσα Κουκουνάρι

Εκτύπωση
PDF

Για τους Φανατικούς του Αστακού

Για την Αστακομακαρονάδα Γνωρίζατε. . . . . .Υπάρχει όμως και ’’Αστακοκρέπα’’

Ποιός θα σας Αντισταθεί με Τέτοιο Πιάτο.

Υλικά

  • 10 κρέπες
  • 300 γρ. αστακός (AMASA)που τον έχουμε βράσει και τον έχουμε κάνει νιφάδες
  • 2 ½ φλ. μέτριου τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 3  φλ. τσαγιού σπόρους κουκουναριού
  • 6 πιπεριές σε διάφορα χρώματα
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη όχι περισσότερη γιατί σκεπάζει την γευση του αστακού.
  • 7 κ. σ. βούτυρο
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Για να φτιάξετε την σάλτσα βάλτε το 1/2 του κουκουναρόσπορου σε ένα μπλέντερ, προσθέστε την κρέμα γάλατος και τις μισές από τις πιπεριές έχοντας αφαιρέσει την μεμβράνη και τους σπόρους τους και ανακατεύετε φτιάχνοντας έναν πουρέ. Αφήνετε την σάλτσα στην άκρη. Ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι σε ένα τηγανάκι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέστε τις υπόλοιπες καθαρισμένες πιπεριές (αφού τις έχετε ψήσει στο γκριλ για 15’) κομμένες σε λωρίδες, τον αστακό και τους υπόλοιπους κουκουναρόσπορους και ανακατεύετε. Αλατοπιπερώνετε αφού έχετε δοκιμάσει πρώτα και αφήνετε να κρυώσει. Προσοχή να έχουν φύγει τα περιττά υγρά. Γεμίζετε μία μία τις κρέπες Dolano food με το μείγμα, τις τυλίγετε ρολό και τις βάζετε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι πυρέξ. Καλύψτε τις κρέπες με την σάλτσα που έχετε ετοιμάσει και πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 13-15 λεπτά και σερβίρετε το πιάτο ζεστό.

Κρέπες με Θαλασσινά

Εκτύπωση
PDF

Κάντε τους έκπληξη. Δεν Θα Το Περιμένει Κανείς.

Να έχετε Οπωσδήποτε Λευκό Κρασί.

ΥΛΙΚΑ

  • 10 φύλλα κρέπας
  • 300 γρ. φιλέτο γλώσσας
  • 250 γρ. γαρίδες
  • 125 γρ. ψίχα αστακού κατεψυγμένη
  • 1 κούπα νερό
  • 1/2 κούπα λευκό κρασί
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 1/4 κούπα βούτυρο
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος (όχι περισσότερη)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κουταλιές επιπλέον βούτυρο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2 κούπας τριμμένο τυρί τσένταρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε τα κελύφη. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το κρασί, το κρεμμύδι και τα κελύφη από τις γαρίδες να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου, ώσπου να μείνει μια κούπα ζουμί. Στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί. Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το αλεύρι για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το ζουμί και ανακατεύουμε τη σάλτσα πάνω στη φωτιά, ώσπου να πήξει. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε λίγο ακόμα επάνω στη φωτιά, ώσπου να επιτύχουμε μια πηχτή(στεγνή) σάλτσα. Σε χωριστή κατσαρόλα βάζουμε το επιπλέον βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα θαλασσινά και ανακατεύουμε επάνω σε δυνατή φωτιά, να εξατμιστούν τα υγρά τους εντελώς. Ανακατεύουμε τα θαλασσινά με τη σάλτσα . Προσπαθούμε να αποφύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα περιττά υγρά. Τοποθετούμε ένα κουτάλι της σούπας γέμιση στο κέντρο κάθε κρέπας Dolano food και τις τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε τις κρέπες σε πυρίμαχη πιατέλα με την οποία και θα τις σερβίρουμε. Ανακατεύουμε το μαϊντανό με τη φρυγανιά και το τυρί σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με το μίγμα τις κρέπες. Για να τις σερβίρουμε τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς 10-12’ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Αλμυρές Κρέπες ’’Φαντασία’’

Εκτύπωση
PDF

Συνοδέψτε με κόκκινο κρασσί.

Υλικά

  • 10 κρέπες
  • 8 ντοματίνια
  • 10 φέτες παβέ χωρίς πιπέρι ή σαλάμι αέρος.
  • 300 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 1 μικρό μαρούλι
  • 2 κούπες κόκκινο λάχανο
  • 4 ελιές μαύρες
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Κόψτε στα τέσσερα τα ντοματίνια και αλατίστε τα ελαφρά. Ψιλοκόψτε το μαρούλι και το κόκκινο λάχανο Αφαιρέστε το κουκούτσι από τις ελιές και κόψτε τις σε λεπτές φέτες. Καλύψτε την μισή πλευρά της κάθε κρέπας Dolano food με την μισή ποσότητα κασέρι. Μοιράστε το μαρούλι, το κόκκινο λάχανο και τις ελιές στις κρέπες, καλύπτοντας το κασέρι που μόλις βάλατε. Κλείστε τις στα 2 μαντηλάκι ή ρολό και τοποθετήστε τις σε ένα αντικολλητικό ταψάκι. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10-12 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει το κασέρι. Σερβίρετέ τις ζεστές με μια κουταλιά ρώσικη σαλάτα.

Κρεπούλες Έκπληξη με λιαστή ντομάτα

Εκτύπωση
PDF

(νόστιμη ,ζεστή)

Υλικά

  • 10 φύλλα κρέπας

Για το περιεχόμενο

  • 200 g τορτελίνι γέμιση ζαμπόν
  • 250 ml κρέμα γάλακτος για μαγειρική
  • 15 λιαστές (μισές) ντομάτες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση

Για τη σάλτσα

  • 600 ml μπεσαμέλ
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 80 g βούτυρο
  • 90 g τυρί παρμεζάνα
  • 80 g τυρί τύπου έμενταλ τριμμένο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Βάλτε για 5 λεπτά τις λιαστές ντομάτες σε ζεστό νερό. Τις σουρώνετε και, αφού τις κόψετε σε μικρά κομμάτια, τις λιώνετε για να πάρετε μία κρέμα λιαστής ντομάτας. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά να ενσωματωθεί στη κρέμα. Ετοιμάστε την σάλτσα:Προσθέστε τη κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα στην χλιαρή μπεσαμέλ και ανακατέψτε πολύ καλά. Τελευταίο προσθέστε το βούτυρο και όταν και αυτό έχει λιώσει τελείως, ρίξτε ένα τελευταίο ανακάτεμα και η σάλτσα είναι έτοιμη. Διατηρήστε τη ζεστή. Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα τορτελίνι (για 7 μόνο λεπτά) τα σουρώνετε αρκετά καλά και ανακατεύετε με την κρέμα γάλακτος, την κρέμα της λιαστής ντομάτας, το αλάτι και το πιπέρι. Τοποθετήστε πάνω σε κάθε μία από τις κρέπες Dolano food μία πιρουνιά τορτελίνια και τις διπλώνετε στα 2 σε μαντηλάκι ή σε ρολό. Βάζουμε αρκετή γέμιση έτσι ώστε να χυθεί λίγη έξω από τις κρέπες. Απλώνετε σε πυρίμαχο σκεύος ελαφρά βουτυρωμένο. Καλύψτε τις κρέπες με τη σάλτσα, απλώστε από πάνω το έμενταλ τριμμένο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° έως ότου αποκτήσουν μία ωραία και τραγανή κρούστα.